Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Dennis Schlepers
Rick van der Vegte
Jan Bartels
Bjorn Lansink
Thijmen Kemna
Jasper Hofhuis
Harry Warmelink
Rinaldo Kerkhoff

Referenties

Vechtdal Bouw
01 architecten
NK Bouwbegeleiding
TIFAHuiskes
Korfker Architecten
Rikkerink Bouwdesign+
Bouwbedrijf Haarhuis
De BouwmeesteR
buro Fons Nijland BV
Madmax Diesajn
bouwbedrijf Poorthuis
Karsten Daarlerveen B.V.
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
Hams & Jansen Bouw
Building Design Architectuur
v/d Akker Bouwkosten
Raymond Horstman architecten
veluws ontwerpburo
Bouw Team Oost
Wiefferink b.v.
Marquette Projecten
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
bouwbedrijf Ruiter
tekenstudio Mirjam Wiggers
bouwkundig buro Erwin Meinders
Preston Palace
blm architecten
Zeinstra en van Dijk
Gussek Haus
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Bouwgroep Huiskes BV
bouwbedrijf gebr. Meijer
pr8 architecten
De Bouwkunst BV
buro voor bouwkunde Nunspeet
ILSE bouwkundig bureau
architectenbureau Jules Zwijsen
Weever Bouw b.v.
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
DJT Bouwcoaching
Bouwbedrijf Mensink
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
Bouwbedrijf Mulder Elspeet