Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Rick van der Vegte
Jasper Hofhuis
Jan Bartels
Harry Warmelink
Thijmen Kemna
Bjorn Lansink
Rinaldo Kerkhoff
Dennis Schlepers

Referenties

Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
Bouwbedrijf Haarhuis
De BouwmeesteR
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
Zeinstra en van Dijk
Weever Bouw b.v.
tekenstudio Mirjam Wiggers
Vechtdal Bouw
Bouwgroep Huiskes BV
Rikkerink Bouwdesign+
Gussek Haus
De Bouwkunst BV
Madmax Diesajn
bouwbedrijf Poorthuis
Bouw Team Oost
DJT Bouwcoaching
buro Fons Nijland BV
v/d Akker Bouwkosten
bouwbedrijf gebr. Meijer
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Raymond Horstman architecten
01 architecten
Karsten Daarlerveen B.V.
Korfker Architecten
Hams & Jansen Bouw
TIFAHuiskes
Building Design Architectuur
bouwkundig buro Erwin Meinders
Bouwbedrijf Mensink
Marquette Projecten
pr8 architecten
architectenbureau Jules Zwijsen
blm architecten
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
NK Bouwbegeleiding
Wiefferink b.v.
veluws ontwerpburo
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
bouwbedrijf Ruiter
ILSE bouwkundig bureau
Preston Palace
buro voor bouwkunde Nunspeet
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor