Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Harry Warmelink
Thijmen Kemna
Jan Bartels
Rinaldo Kerkhoff
Dennis Schlepers
Bjorn Lansink

Referenties

Bouw Team Oost
Vechtdal Bouw
Building Design Architectuur
bouwbedrijf gebr. Meijer
Gussek Haus
Bouwbedrijf Mensink
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
Raymond Horstman architecten
Wiefferink b.v.
De Bouwkunst BV
Weever Bouw b.v.
buro Fons Nijland BV
Marquette Projecten
pr8 architecten
DJT Bouwcoaching
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
NK Bouwbegeleiding
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
bouwbedrijf Poorthuis
De BouwmeesteR
veluws ontwerpburo
Madmax Diesajn
blm architecten
01 architecten
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
Hams & Jansen Bouw
architectenbureau Jules Zwijsen
ILSE bouwkundig bureau
TIFAHuiskes
tekenstudio Mirjam Wiggers
bouwkundig buro Erwin Meinders
Bouwbedrijf Haarhuis
Rikkerink Bouwdesign+
Preston Palace
buro voor bouwkunde Nunspeet
v/d Akker Bouwkosten
Karsten Daarlerveen B.V.
bouwbedrijf Ruiter
Zeinstra en van Dijk
Korfker Architecten
Bouwgroep Huiskes BV