Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Rick van der Vegte
Dennis Schlepers
Jan Bartels
Jasper Hofhuis
Thijmen Kemna
Rinaldo Kerkhoff
Harry Warmelink
Bjorn Lansink

Referenties

bouwbedrijf gebr. Meijer
Zeinstra en van Dijk
Gussek Haus
Bouwgroep Huiskes BV
NK Bouwbegeleiding
v/d Akker Bouwkosten
Bouw Team Oost
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Hams & Jansen Bouw
Raymond Horstman architecten
tekenstudio Mirjam Wiggers
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
bouwkundig buro Erwin Meinders
Korfker Architecten
Building Design Architectuur
Karsten Daarlerveen B.V.
DJT Bouwcoaching
bouwbedrijf Poorthuis
Preston Palace
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
Bouwbedrijf Mensink
De Bouwkunst BV
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
blm architecten
buro voor bouwkunde Nunspeet
pr8 architecten
bouwbedrijf Ruiter
architectenbureau Jules Zwijsen
Vechtdal Bouw
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
01 architecten
Weever Bouw b.v.
Marquette Projecten
veluws ontwerpburo
Madmax Diesajn
Bouwbedrijf Haarhuis
ILSE bouwkundig bureau
De BouwmeesteR
TIFAHuiskes
buro Fons Nijland BV
Rikkerink Bouwdesign+
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
Wiefferink b.v.