Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Harry Warmelink
Jasper Hofhuis
Bjorn Lansink
Rick van der Vegte
Dennis Schlepers
Rinaldo Kerkhoff
Jan Bartels
Thijmen Kemna

Referenties

Korfker Architecten
buro voor bouwkunde Nunspeet
Bouwbedrijf Haarhuis
Karsten Daarlerveen B.V.
architectenbureau Jules Zwijsen
NK Bouwbegeleiding
v/d Akker Bouwkosten
Vechtdal Bouw
Preston Palace
DJT Bouwcoaching
01 architecten
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
Rikkerink Bouwdesign+
bouwkundig buro Erwin Meinders
De Bouwkunst BV
ILSE bouwkundig bureau
Bouwgroep Huiskes BV
bouwbedrijf Ruiter
Bouw Team Oost
bouwbedrijf gebr. Meijer
blm architecten
Raymond Horstman architecten
Bouwbedrijf Mensink
bouwbedrijf Poorthuis
Zeinstra en van Dijk
tekenstudio Mirjam Wiggers
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
Weever Bouw b.v.
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Hams & Jansen Bouw
Wiefferink b.v.
TIFAHuiskes
Marquette Projecten
Gussek Haus
pr8 architecten
Madmax Diesajn
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
buro Fons Nijland BV
De BouwmeesteR
veluws ontwerpburo
Building Design Architectuur
Bouwbedrijf Mulder Elspeet