Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Jasper Hofhuis
Rick van der Vegte
Harry Warmelink
Dennis Schlepers
Jan Bartels
Thijmen Kemna
Rinaldo Kerkhoff
Bjorn Lansink

Referenties

bouwbedrijf Poorthuis
veluws ontwerpburo
DJT Bouwcoaching
Hams & Jansen Bouw
Madmax Diesajn
buro voor bouwkunde Nunspeet
Wiefferink b.v.
Korfker Architecten
tekenstudio Mirjam Wiggers
Gussek Haus
Vechtdal Bouw
ILSE bouwkundig bureau
Marquette Projecten
Weever Bouw b.v.
blm architecten
TIFAHuiskes
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
buro Fons Nijland BV
Rikkerink Bouwdesign+
Bouw Team Oost
v/d Akker Bouwkosten
bouwbedrijf Ruiter
De BouwmeesteR
Zeinstra en van Dijk
Bouwgroep Huiskes BV
bouwkundig buro Erwin Meinders
NK Bouwbegeleiding
Preston Palace
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
pr8 architecten
Bouwbedrijf Haarhuis
Raymond Horstman architecten
Bouwbedrijf Mensink
bouwbedrijf gebr. Meijer
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
01 architecten
architectenbureau Jules Zwijsen
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
De Bouwkunst BV
Building Design Architectuur
Karsten Daarlerveen B.V.