Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Jasper Hofhuis
Bjorn Lansink
Thijmen Kemna
Harry Warmelink
Rick van der Vegte
Rinaldo Kerkhoff
Jan Bartels
Dennis Schlepers

Referenties

Preston Palace
buro Fons Nijland BV
Bouw Team Oost
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
De Bouwkunst BV
Gussek Haus
bouwkundig buro Erwin Meinders
v/d Akker Bouwkosten
Rikkerink Bouwdesign+
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
Zeinstra en van Dijk
architectenbureau Jules Zwijsen
De BouwmeesteR
Bouwbedrijf Mensink
Korfker Architecten
tekenstudio Mirjam Wiggers
Marquette Projecten
buro voor bouwkunde Nunspeet
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
Hams & Jansen Bouw
Karsten Daarlerveen B.V.
pr8 architecten
Bouwbedrijf Haarhuis
Raymond Horstman architecten
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
bouwbedrijf Poorthuis
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
bouwbedrijf gebr. Meijer
ILSE bouwkundig bureau
Weever Bouw b.v.
Bouwgroep Huiskes BV
veluws ontwerpburo
Vechtdal Bouw
NK Bouwbegeleiding
TIFAHuiskes
Wiefferink b.v.
Madmax Diesajn
bouwbedrijf Ruiter
01 architecten
DJT Bouwcoaching
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
blm architecten
Building Design Architectuur