Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Harry Warmelink
Jasper Hofhuis
Thijmen Kemna
Rick van der Vegte
Bjorn Lansink
Dennis Schlepers
Rinaldo Kerkhoff
Jan Bartels

Referenties

buro voor bouwkunde Nunspeet
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
buro Fons Nijland BV
Madmax Diesajn
Wiefferink b.v.
bouwbedrijf Ruiter
Korfker Architecten
Bouwgroep Huiskes BV
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
ILSE bouwkundig bureau
Bouwbedrijf Mensink
bouwbedrijf gebr. Meijer
Building Design Architectuur
blm architecten
NK Bouwbegeleiding
DJT Bouwcoaching
Bouw Team Oost
Marquette Projecten
bouwbedrijf Poorthuis
Preston Palace
Hams & Jansen Bouw
De Bouwkunst BV
TIFAHuiskes
Bouwbedrijf Haarhuis
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
Vechtdal Bouw
01 architecten
tekenstudio Mirjam Wiggers
bouwkundig buro Erwin Meinders
v/d Akker Bouwkosten
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
Gussek Haus
Zeinstra en van Dijk
Rikkerink Bouwdesign+
veluws ontwerpburo
Weever Bouw b.v.
De BouwmeesteR
Raymond Horstman architecten
architectenbureau Jules Zwijsen
pr8 architecten
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
Karsten Daarlerveen B.V.