Bij de aanvraag van een bouw- of omgevingsvergunning moet de aanvrager aan de gemeente aantonen dat de aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Met berekeningen en tekeningen moet worden aangetoond dat het gebouw voldoet aan de prestatie-eisen die de diverse afdelingen in het bouwbesluit stellen. Naast constructieberekeningen en -tekeningen hoort daar ook een bouwbesluittoetsing, energieprestatie berekening (EPG), milieuprestatie berekening (MPG) en geluidsberekening bij. Voor al deze berekeningen en tekeningen bent u bij IBZ Albergen aan het juiste adres.

Hoe energiezuinig is uw bouwplan?

De pijlen van de overheid zijn voor 2020 gericht op energieneutraal bouwen. Elk gebouw dat dan nieuw gebouwd wordt moet energie neutraal zijn. Als u nu bezig bent met nieuwbouwplannen is het dus verstandig daarmee rekening te houden. Maar wat is energieneutraal? Hoe zuinig is uw nieuw te bouwen gebouw? Het bouwbesluit stelt slechts minimale eisen. U mag het gerust beter doen.

Onze energiespecialisten kunnen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid berekenen wat het energiegebruik van uw bouwplan zal zijn. Energiegebruik voor verwarming, tapwater, stroomverbruik van installaties, maar ook een nauwkeurige inschatting van de ‘gebruikersenergie’. En minstens zo waardevol, we kunnen u aan de hand van de berekening adviseren welke keuzes te maken om te komen tot een comfortabel en zeer energiezuinig gebouw.

Tal van gemeenten accepteren deze berekening inmiddels als gelijkwaardige vervanger van een EPC-berekening. Er hoeven dus geen dubbele kosten gemaakt te worden bij uw bouwaanvraag. Wilt u een energiezuinig gebouw, een Near-Zero-Energy-Building? Of wilt u energieneutraal bouwen? Wellicht zelfs een nul-op-de-meter concept? Wij begeleiden u tijdens ontwerp en uitvoering.

Waarom IBZ Albergen?

Door “out of the box” mee te denken met onze opdrachtgevers, onderscheiden wij ons op een eigentijdse en innovatieve wijze.
Door korte lijnen binnen onze organisatie, kunnen wij u snel en accuraat voorzien van constructieve en bouwfysische adviezen.
Het ontwerpen, berekenen en tekenen van iedere constructie, waarbij kwaliteit en uitvoerbaarheid hoog in het vaandel staan.

Klanten over ons

Ons team

Harry Warmelink
Bjorn Lansink
Dennis Schlepers
Jan Bartels
Rinaldo Kerkhoff
Thijmen Kemna

Referenties

Bouwbedrijf Mensink
Hams & Jansen Bouw
Preston Palace
De BouwmeesteR
Wiefferink b.v.
Aannemersbedrijf Dronten Bouw BV
ILSE bouwkundig bureau
Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.
Bouwbedrijf Haarhuis
DJT Bouwcoaching
architectenbureau Jules Zwijsen
tekenstudio Mirjam Wiggers
Weever Bouw b.v.
Korfker Architecten
Gussek Haus
v/d Akker Bouwkosten
Bouwgroep Huiskes BV
NK Bouwbegeleiding
Vechtdal Bouw
TIFAHuiskes
buro Fons Nijland BV
01 architecten
Madmax Diesajn
bouwkundig buro Erwin Meinders
Marquette Projecten
Aannemersbedrijf Hoek & Zn. B.V.
Building Design Architectuur
pr8 architecten
buro voor bouwkunde Nunspeet
Zeinstra en van Dijk
Karsten Daarlerveen B.V.
veluws ontwerpburo
Aannemersbedrijf Roetgerink Goor
De Bouwkunst BV
bouwbedrijf gebr. Meijer
Aannemersbedrijf Scholte op Reimer
Raymond Horstman architecten
bouwbedrijf Ruiter
Bouw Team Oost
Rikkerink Bouwdesign+
Bouwbedrijf Mulder Elspeet
bouwbedrijf Poorthuis
blm architecten